Om du har lyst å lage lage Bjørnis-vafler så kan du få oppskriften av oss. Denne er skikkelig bamsego'

Du trenger:

3 egg
2 dl sukker
1 liter skummet eller kefir melk
150-200 gram smeltet margarin eller smør
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Ca 500 gram hvetemel

Dette gjør du:

Finn frem vaffeljernet og plugg det i. Det må stå stødig og ikke være nært noe som kan smelte. Det må være godt og varmt før vaflene kan stekes. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Bland det tørre i en bolle. Det tørre er mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker. Bare rør litt så det blander seg litt.
Knekk 3 egg i en egen liten skål slik at du ikke får eggeskall oppi vaflene. Husk å smelte smøret. Du kan velge om du vil smelte smør eller bruke sånn ferdig flytende smør.

Bjørnis steker vaflerNå heller du melken oppi det tørre, ta gjerne llitt å litt mens du visper med en stålvisp eller maskin om du heller vil bruke det. Når all melken er blandet inn heller du eggene oppi og visper godt så de blander seg i røren. Til slutt har du oppi det smeltede smøret.

PS: Om du digger vafler med litt sprø kant kan du alltid ha oppi mer smør, det er det som gjør at vaflene blir litt sprø på utsiden. Jeg vet ikke hvor mye ekstra smør du skal ha oppi så du får prøve deg frem.

Og til slutt før du begynner å kose deg med nystekte Bjørnis-vafler: Dra ut vaffeljernet!

Hva liker du å ha på vaflene? Jordbærsyltetøy eller brunost?

Ha en nydelig vaffeldag og kos deg
hilsen Bjørnis og alle oss i Haugaland brann og redning iks.

Spis vafler med Bjørnis