Monter røykvarsler, CO2-varsler og gassvarsler.

En brann utvikler seg raskt i en campingvogn eller et telt og hvert sekund teller. Har du en røykvarsler, øker du sjansen for å redde deg ut i tide. Røykvarslere bør monteres fast i campingvogner og bobiler.

I telt kan du bruke en reiserøykvarsler. Det er lurt å ha en kniv lett tilgjengelig i teltet, så du raskt kan skjære deg ut hvis det begynner å brenne.

Husk å bytte batteri og teste at røykvarslerne virker før du legger ut på tur.

Husk brannslokker

Brannslokkeapparat er påbudt i alle campingvogner og bobiler. Sørg for at apparatet er lett tilgjengelig og jevnlig blir vedlikeholdt, slik at det alltid er klart til bruk hvis uhellet er ute. Et brannteppe er et fint tillegg som tar liten plass og effektivt kveler mindre flammer.

Krav til avstand på campingplasser.

På campingplasser skal det være minst 4 meters avstand mellom campingvogner, bobiler og telt. Biler som ikke skal brukes til overnatting kan parkeres i mellomrommet.

En avstand på 4 meter er ikke nok til å hindre en brann i å spre seg videre. Formålet med avstanden er å begrense spredningen av brannen, slik at personer nær brannen rekker å rømme og eventuelt bidra i slokkearbeidet.

For terrasser, spikertelt og andre mer faste konstruksjoner kan bestemmelser fra plan- og bygningsloven gjelde. Dette skal være beskrevet i campingplassens regler.

1.mars 2022 endret reglene seg for avstander om maks størrelse på campingenheter. En campingenhet skal være maks 75kvm og det skal være minst 4 meter mellom disse. Se tegning nedenfor. For å lese mer om regelendringen se link. Velg veiledning og bla deg ned til 7 ledd. (link til regelendring) Endringene gjelder nye plasser og alle døgnplasser.

For døgnplasser kan oppsett av vogner se slik ut:

Avstand på campingplasser

Pass på grillen

Ikke sett grillen for nær campingvognen, bobilen eller teltet. Grillen blir svært varm og kan sette fyr på både vegger, teltduk og underlaget. Grill, kokeapparater og lignende bør stå minst 1 meter fra teltduken.
bbq
Bruk aldri åpen ild eller glødende kull inne i teltet eller forteltet. En teltduk tar fort fyr og kan gi fra seg mange giftige gasser. Tenner du grill og gassapparater inne i teltet risikerer du ikke bare at teltet tar fyr, men også at luften i teltet blir så dårlig at det er fare for kvelning.

 

 

 

Skriv gjerne ut brosjyre og del ut til dine campinggjester.