Formålet er å etablere tettere brannforebyggende samarbeid mellom etater og kartlegge risikogruppenes brannsikkerhet og sammen finne risiko- og konsekvensreduserende egnede tiltak. Prosjektet skal også bidra til å redusere både brannrisiko og konsekvens mye tidligere dersom dette fanges opp raskt og egnede strakstiltak settes inn enten midlertidig plassert i påvente av at andre etater (NAV) kommer på banen eller ved tidsbegrenset endret brukerrisiko. På denne måten vil en med dette forebygge brannrelaterte hendelser, så vel som andre uønskede hendelser. Se: I NOU 2012:4 Trygg hjemme – brannsikkerhet for utsatte grupper.

Haugaland brann og redning iks har startet målrettet opplæring i «brannsikkerhet– for risikoutsatte grupper». Dette innebærer at helsepersonell tilknyttet hjemmetjenesten, flyktningetjenestene, bolig- og miljøarbeidertjenesten, rus- og psykisk helse, ergo- og fysioterapeuttjenestene og andre instanser har muligheten til få økt forståelse og kunnskap rundt brannforebyggende arbeid og «Trygg hjemme» prosjektet for risikogruppene som allerede har blitt tildelt en kommunal tjeneste.

Politi, ambulanse, legevakt, fastleger og lokale aktører som besøkstjenesten til Røde kors er også aktuelle grupper som det med fordel kan knyttes tettere samarbeid med rundt «Trygg hjemme» prosjektet.